Skip to content

Vrijwilligers

“Er zijn, als het er om gaat”

 

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers! 

Palliatieve en terminale zorg vraagt vaak om rust. Vrijwilligers van VPTZ zijn er om te ontlasten, om even de zorg over te nemen, rust te brengen en vooral om er even helemaal te zijn voor diegene die zorg nodig heeft. Zo kunnen familie en/of mantelzorgers even op adem komen en daardoor de zorg voor hun naaste langer volhouden.

 

De rol van de vrijwilliger is niet vastomlijnd. De wensen van de cliënt en diens naaste omgeving vormen het uitgangspunt. Dat vraagt om een open houding en om de mensen te accepteren zoals ze zijn.

 

Het werk van onze vrijwilliger

 

Zorgen voor een naaste in de laatste levensfase kan zwaar en ingewikkeld zijn. Niet alleen fysiek, maar vooral ook emotioneel. Als vrijwilliger ben je er voor de ander in de laatste levensfase. Natuurlijk is er interne professionele begeleiding en vinden er regelmatig bijeenkomsten plaats om ervaringen te delen.

 

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

We zien jou als iemand die:

Interesse om ook vrijwilliger te worden?

 

Vrijwilligerswerk voegt ook iets toe voor jou persoonlijk. Wij bieden je een introductietraining, verdiepingstrainingen en bijeenkomsten met je collega-vrijwilligers. Je maakt deel uit van een mooie organisatie met fijne collega’s. Tijdens een kennismakingsgesprek komen de wederzijdse verwachtingen aan bod.

 

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 06 514 980 69 of stuur een e-mail naar info@vptz-westbrabanttholen.nl.

 

 

Contact

Sponsoren

Facebook

© Copyright 2022 Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg – Vorm & Hosting WiseBite. All rights reserved.